Vielä voit hakea FIMEn tutkijavierailijaksi – hakuaikaa jatkettu 24. huhtikuuta 2019 asti

Hakuaikaa FIMEn tutkijavierailuohjelmaan vuonna 2019 on jatkettu 24. huhtikuuta asti.

 

Suomen Lähi-idän instituutin tutkijavierailuohjelma on tarkoitettu tutkimusvierailuihin Lähi-idän yliopistoissa ja tutkimusinstituuteissa. Vierailuohjelmassa tutkija voi käyttää apurahaa matkakuluihin, sekä majoitukseen ja kaikkiin muihin tutkimukseen liittyviin kuluihin ja elämiseen vierailun aikana. Ensimmäisen kuukauden apuraha on 1500€ ja seuraavien kuukausien osalta maksetaan 900€/kk. Raha on käytettävä vuoden 2019 aikana. Vierailevan tutkijan sijoituspaikka voi olla mikä tahansa Suomen Lähi-idän instituutin ja säätiön toiminta-alueen maa. Vierailevan tutkijan edellytetään oleskelevan vierailun ajan Lähi-idässä tutkimussuunnitelmansa mukaisesti. Tutkijavierailuaika on 1‒3 kuukautta.

 

Hakemukset, joihin on liitettävä ansioluettelo, julkaisuluettelo, tutkimussuunnitelma, tutkimushankkeen johtajan tai väitöskirjatyön ohjaajan suositus, kutsu vastanottavalta taholta sekä tutkijan rahoittajatahon tutkijavierailulähtöön hyväksymistä osoittava kirje, on lähetettävä sähköpostitse Suomen Lähi-idän instituutin johtajalle Raija Mattilalle (director@fime.fi) 24. huhtikuuta 2019 mennessä.

 

Instituutin johtaja vastaa tutkijavierailuohjelmaa ja hakua koskeviin kysymyksiin. Päätöksen tutkijavieraan valinnasta tekee Suomen Lähi-idän instituutin säätiön hallitus 29. huhtikuuta pidettävässä kokouksessaan. Vierailuohjelmaan hyväksytyn tutkijan ja Suomen Lähi-idän instituutin välillä tehdään erillinen sopimus tutkijavierailuohjelman toteuttamisesta.

 

Lue vuoden 2017 tutkijavierailijan Katja Lautamatin kokemuksista Beirutissa täältä.