Verkkokurssit

Väärinymmärretty uskonto? Tunne islamin perusteet

Islamiin liittyvistä termeistä ja ilmiöistä liikkuu perinteisessä ja sosiaalisessa mediassa paljon harhakäsityksiä, jotka vaikeuttavat rakentavan keskustelun syntymistä. FIMEn uusi verkkokurssi “Väärinymmärretty uskonto? Tunne islamin perusteet” avaa islamiin liittyviä tapoja ja termejä tieteellisen tutkimuksen näkökulmasta ottaen huomioon islamin maantieteellisen moninaisuuden ja historialliset vaiheet. Kurssilla opitaan, että islam ei ole vain Lähi-idän tai arabien uskonto, vaan sen harjoittajia löytyy kaikkialta maailmasta. Lisäksi kurssilla käydään läpi mitä tarkoittavat erilaiset termit kuten fatwa, sharia, jihad ja suufi.

Verkkokurssi sopii erinomaisesti kaikille, jotka haluavat tutustua islamiin ilman aiempaa aiheen tuntemusta. Kurssin voi suorittaa täydennyskoulutuksena tai silkasta uteliaisuudesta. Sitä voi myös soveltaa esimerkiksi opetuskäytössä.

Kurssin voi suorittaa itsenäisesti omassa tahdissa tietokoneella tai muulla älylaitteella. Kurssi on maksuton ja sen suorittamisesta voi syksystä 2023 lähtien hakea avoimen yliopiston kautta yhden opintopisteen. Kurssi on toteutettu yhteistyössä Helsingin yliopiston kanssa.

Kurssin sekä lisätietoja löydät osoitteesta islamkurssi.fi.

Artikkelikuva: Wikimedia Commons