Instituutin kevään harjoittelija aloitti työnsä Beirutissa

FIMEn kevään 2023 harjoittelija Nuura Naboulsi aloitti työnsä Beirutissa helmikuun alussa.

Nuura on hiljattain valmistunut valtiotieteiden maisteri, joka opiskeli Global Politics and Communication -ohjelmassa Helsingin yliopistossa. Hän on ennen maisteriopintojaan tehnyt kehitystutkimuksen kandidaatin tutkinnon Lundin yliopistossa. Opinnoissaan hän suuntautui globaaliin poliittiseen talouteen ja opiskeli myös SWANA-alueeseen keskittyviä kokonaisuuksia. Nuura on aiemmin toiminut tutkimusavustajana Helsingin yliopistossa ja harjoittelijana muun muassa opetus- ja kulttuuriministeriössä.

– Olen innoissani mahdollisuudesta työskennellä tiedeinstituutissa, jonka tavoitteet ja tutkimusprojektit ovat lähellä sydäntäni. FIMEn Beirutissa keväällä 2022 järjestämän Lähi-itä globaalissa poliittisessa taloudessa: tapaus Libanon -intensiivikurssin jälkeen ajatukset instituuttiin hakemisesta ja pidemmän ajanjakson viettämisestä toisessa kotimaassani alkoivat muotoutua.

Yhteiskuntatieteellisen tutkimuksen ja muiden töiden lisäksi Nuura on kouluttautunut yhdenvertaisuuden asiantuntija ja toiminut niin järjestäjänä kuin taiteilijana erilaisissa taide- ja kulttuurialan tapahtumissa ja ryhmissä, kuten arabimaailman musiikkiin erikoistuneessa Yalla -kollektiivissa.

– Haasteellisista olosuhteista huolimatta erilaiset toimijat elävöittävät sinnikkäästi Beirutin kuuluisaa taide- ja kulttuurikenttää kuppiloiden runoiltamista naapuritalon oudia soittavaan mestariin.  Tarkoituksena olisi paitsi todistaa ja kunnioittaa näitä tekijöitä paikan päällä, myös työstää myös omaa pidempää kaunokirjallista käsikirjoitusta harjoittelun ohessa.