Erasmus+ -hanke: Mirsal ry ja YLDP vierailulla FIMEn luona Beirutissa

FIMEn tutkija Samuli Lähteenaho

Me and You are Global Citizens on Mirsal ry:n ja Young Lebanese for Development and Peace Groupin (YLDP) yhteinen Erasmus+ -hanke, jonka puitteissa joukko nuoria Suomesta ja Libanonista olivat opintomatkalla Libanonissa toukokuussa. Projektin tarkoituksena on rakentaa yhteistyötä eri taustoista tulevien arabinuorten välillä ja lisätä heidän osallisuutta globaalien kysymysten pohdinnassa.

FIMEn tutkija Samuli Lähteenaho toivotti ryhmän tervetulleeksi aamulla, esitteli instituutin toimintaa ja vastasi kysymyksiin koskien FIMEn ajankohtaisia tutkimushankkeita.

Päivän varsinainen ohjelmaosuus koostui työpajamaisesti toteutetusta luennosta, jonka otsikkona oli ’Research as a Problem-Solving Tool: The Lebanese Crisis as a Case’. Luennon saapui pitämään Harvardin yliopiston väitöskirjatutkija Joan Chaker.

Lopuksi Suomen Beirutin-suurlähetystön päällikön sijainen Aki Kauppinen piti esitelmän edustuston toiminnasta ja keskusteli ryhmän kanssa suurlähetystön tavoitteista ja kehityssuunnista.

Erasmus+ -hanke jatkuu Suomessa ja Libanonissa, ja suunnitteilla on Libanonin nuorten ryhmän vastavierailu Suomeen lähitulevaisuudessa. FIME kiittää kaikkia päivän osallistujia!

Mirsal ry:n ja YLDP:n edustajat, ryhmän nuoria ja edustuston päällikön sijainen Aki Kauppinen ryhmäkuvassa