Uutta Lähi-itä NYTin blogeissa: Turkin toiminnasta Pohjois-Syyriassa uskonnonopettajien matkaan Iraniin

Lähi-itä NYT -blogissa:

Toni Alaranta: Luoko Turkki Pohjois-Syyriaan konservatiivista sunnialuetta?

Analyysi Turkin toiminnasta ja tavoitteista Pohjois-Syyriassa. Turkki on lupautunut valvomaan islamistiryhmiä Idlibin alueella, mutta miksi? Entä onko Turkki Syyriassa jäädäkseen?

Lue teksti täältä.

Hussein al-Taee: Kuukausien pattitilanteen jälkeen Irakilla on vihdoin uusi presidentti ja pääministeriehdokas

Irakille valitut presidentti ja pääministeriehdokas ovat molemmat kokeneita ja osaavia poliitikkoja. Hussein al-Taee kuitenkin näkee myös haasteita kehityksessä kohti vakautta.

Lue teksti täältä.

 

Paikan päältä -blogissa:

Jarno Välimäki:  Taisteluja sotien muistoista

FIMEn harjoittelija Jarno Välimäki pohtii nakbaa, Libanonin sisällissotaa ja niiden muistoista käytäviä kamppailuja.

Lue teksti täältä.

Jarno Parviola: Paha silmä olkoon kaukana ruususta – Iran, ruusun ja satakielen maa

Jarno Parviolan mietteitä uskonnonopettajien matkasta Iraniin: ”Joku viisas sanoi ennen matkaa, että vaarallisinta Iranissa on liikenne. Piti paikkansa. Yksikään ohikulkeva tai kadulla viipyilevä ihminen ei saanut otetta puristumaan laukusta tai tarkistamaan, ovatko puhelin ja lompakko tallella. Mutta liikenteessä sydän väpätti jo pelkästä bussissa matkustamisesta.”

Lue teksti täältä.

Anu Leinonen: Turistit ovat palanneet Turkkiin!

Anu Leinonen kuvaa vanhaa kotikaupunkiansa Istanbulia sekä sen ristiriitaisuuksia ja muutosta: ”Synkät arviot talouden tilasta saavat kuitenkin vahvistusta käynnistäni uudessa ostoskeskuksessa. Sisääntulon trendikkäät kahvilat ovat täynnä nuoria hipstereitä, mutta kellarikerroksen liiketilat ovat tyhjiä ja osa auki olevista liikkeistäkin on pop up -kauppoja, joissa myydään kalliita muotimerkkejä 50-70 prosentin alennuksilla.”

Lue teksti täältä.