Tervetuloa Lähi-idän konkariasiantuntijan Ari Kerkkäsen kirjanjulkistamistilaisuuteen

Syyriassa on sodittu vuodesta 2011 lähtien. Sadat tuhannet ovat kuolleet ja miljoonat lähteneet pakolaisiksi. Miksi Syyria ajautui sotaan ja miksi sitä ei saada loppumaan?

Vastikään ilmestynyt Syyria – synnystä sisällissotaan on ensimmäinen suomenkielinen tietokirja, jossa avataan Syyrian nykyhistoriaa ja sotaan johtaneita syitä. Pitkään Lähi-idässä asuneen ja aluetta tutkineen Ari Kerkkäsen kirjoittama teos auttaa ymmärtämään maan lähihistoriaa alkaen osmanivaltion hajoamisesta ja sen jälkeisestä Ranskan mandaattikaudesta Syyrian itsenäistymiseen ja maan epävakaisiin, vallankaappausten täyttämiin ensimmäisiin vuosikymmeniin. Syyrian keskeinen maantieteellinen asema on varmistanut sen, että sodalla on myös alueellinen ulottuvuus. Saudi-Arabian ja Iranin välinen valtataistelu Lähi-idän herruudesta kulminoituu Syyriassa, jossa soditaan alueen tulevaisuudesta.

Kirjan julkistamistilaisuus pidetään tiistaina 30.5. klo 17 Itä-Suomen yliopistolla. Tarkemmat tiedot voi katsoa tapahtuman Facebook-sivulta.

Kirja julkistetaan osana Suomen Lähi-idän intituutin järjestämän Fifth Finnish Colloquium of Middle East and North African Studies -konferenssin ohjelmaa. Konferenssiin ja kirjanjulkistustilaisuuteen on kuulijoilla vapaa pääsy, ja paikalle voi tulla kuuntelemaan yksittäisen esitelmän tai osallistua koko kolmipäiväiseen ohjelmaan. Katso lisätietoa ja konferenssin ohjelma täältä.

 

Ari Kerkkänen on toiminut myös FIMEn johtajana vuosina 2011–2014.