Syksyn harjoittelijat kiittävät

Libanonin maisemissa harjoitteluaika meni nopeasti. Muutaman viikon sopeutumisen jälkeen arkipäivä ja työtehtävät alkoivat pyöriä ongelmitta, ja saimme nopeasti uusia tuttavuuksia ihmisten vieraanvaraisuuden ansiosta. 

Syksyllä FIMEn toimistolla Beirutissa oli ensimmäistä kertaa kaksi harjoittelijaa, ja tekemistä riitti hyvin molemmille. Eniten työaikaa meni viestinnällisiin tehtäviin. Alkusyksystä FIME järjesti useita tapahtumia, kuten Afterwork-tilaisuuden, Badaro Talks -luennon sekä yhteistyössä Saksan Orient Instituutin kanssa kirjanjulkaisu- ja keskustelutilaisuuden. Lokakuussa työtehtävät muuttuivat jonkin verran naapurimaassa alkaneen sodan vuoksi, ja useat paikalliset tapahtumat jäivät tauolle. Sodan alkamisen jälkeen pohdittiin paljon, mitä tapahtuu seuraavaksi ja mikä on tapahtumien vaikutus myös Libanoniin. Arkipäivät kuitenkin etenivät normaalisti, ja talvisateetkin saavuttivat Libanonin viimein joulukuussa. Vivahteikkaassa Beirutissa arki oli täynnä yllätyksiä, ja vaikka aika olikin erittäin antoisaa, vaati eläminen jatkuvaa sopeutumista.

Marraskuussa toimistomme väki osallistui Beirut Maratonille, ja joulukuussa järjestimme opiskelijakurssin Kairossa, minkä kautta osallistujat saivat syventyä Kairon historiaan, arkkitehtuuriin sekä kaupunkirakenteeseen ja sen kehitykseen. Kurssin järjestelytehtävät antoivat myös meille harjoittelijoille upean tilaisuuden päästä tutustumaan Kairoon!

Harjoitteluaikaa ei vietetty ainoastaan FIMEn toimistolla Badarossa, vaan viikonloppuisin lähdimme yleensä Beirutin ulkopuolelle nauttimaan muista kaupungeista ja kylistä sekä maan vaellusreiteistä paikallisoppaiden kanssa. Ehdimme siis tutustua kattavasti Libanonin pohjoisosiin. Opiskelimme myös viiden kuukauden ajan Libanonin arabiaa. Vaikka kielenopiskelu vie aikaa ja energiaa, ja voi joskus olla vähän turhauttavaakin, oli kuitenkin erittäin antoisaa muutaman kuukauden jälkeen huomata pystyvänsä kommunikoimaan paikallisella kielellä kaupungilla arkipäivän asioissa. Oli myös hienoa nähdä, miten paikalliset avautuvat eri tavalla, kun osaa sanoa edes muutaman lauseen heidän omalla kielellään. 

FIMEn harjoittelu mahdollisti monipuolisen kokemuksen ja opimme paljon uutta Lähi-idän kontekstista ja näkökulmat alueesta laajenivat entisestään. FIMEn kevään harjoittelija on aloittanut työnsä Beirutin toimistolla, ja hän esittelee itsensä tarkemmin myöhemmin. Meillä syksyn harjoittelijoilla on nyt edessämme uudet seikkailut!

Sofia ja Sara kiittävät ja kuittaavat!

Kuvassa näkyy auringonlasku meren rannalla. Taivas on oranssinpunainen ja laskeva aurinko heijastaa auringonsillan tyynen meren pintaan.