Syksyn harjoittelija kiittää

Saida, Lebanon
Saida, Lebanon

Lämpötilan yhä pyöriessä Suomen mittapuulla kesäisissä lukemissa, Beirutissa on vaikea päästä joulutunnelmaan. Harjoittelu Suomen Lähi-idän instituutilla on ollut opettavainen kokemus. Arki Beirutissa vaatii jatkuvaa sopeutumista ja pitkäjänteisyyttä: muun muassa generaattoriaikataulut, päivittäinen valuuttakurssi ja viikoittain muuttuvat hinnat ovat asioita, joita ei Suomessa ole tarvinnut miettiä. Arjen ongelmista huolimatta Libanon on mielenkiintoinen maa, jossa riittää tutkittavaa ja nähtävää. Parhaimpia hetkiä syksyn aikana ovat ehdottomasti olleet retket eri puolille Libanonia, ja tietenkin tärkeä osa oleskelua ovat täällä rakennetut ystävyyssuhteet – mikään ei virkistä, kuten vuorille tai rannalle karkaaminen viikonlopuksi ystävien kanssa Beirutin generaattorihuminan keskeltä.

Instituutin syksy Beirutissa on ollut kiireinen. Päivittäisten viestintätehtävien lisäksi siihen on kuulunut koronarajoitusten vähennyttyä jos jonkinlaista konferenssia, seminaaria, kurssia sekä after work -tapahtumia. On ollut hienoa päästä osaksi kaikkea tätä toimintaa. Syksyn aikana olen ollut mukana avustamassa The Changing and Enduring Face of the Ancient Near East: The Impact of Migration and Imperialism through the Ages -konferenssissa, Everyday Peace practices in the Middle East: Insights for research and practice ja Production and Governance of Human Capital in the Middle East -seminaareissa sekä Love, marriage and dating in the Arab world. Anthropological perspectives on contemporary practices -verkkokurssilla. Kuten listasta näkee, tapahtumat ovat olleet aiheiltaan monipuolisia ja olen päässyt tutustumaan Lähi-itään uusista näkökulmista. Kenties yksi syksyn vaikuttavimmista kokemuksista oli lokakuussa järjestämämme Ylirajaiset koulutuspolut: näkökulmia Libanonista lisäkoulutuskurssi opettajille, jonka aikana tutustuimme Libanonin koulutusjärjestelmään ja vierailimme kouluissa Beirutissa sekä pakolaisleirillä.

Kaiken kaikkiaan jätän FIMEn vuoden lopussa monta uutta kokemusta rikkaampana ja aiempaa innostuneempana jatkamaan opintojani Lähi-idän parissa. Oma kevääni jatkuu vielä Beirutissa pro gradu -tutkielmaa työstäessä ja arabian opintojen parissa. Ennen sitä odotan kuitenkin rauhallista joulun aikaa ja toivotan sitä myös muille!

– Vera