Syksyn harjoittelija aloitti työnsä Beirutin helteissä

FIMEn syksyn 2021 harjoittelijana aloitti elokuussa Sara Heinonen, joka pääsi koronapandemiasta huolimatta suorittamaan harjoittelujaksonsa paikan päälle Beirutiin, vaikkakin silti työskennellen lähinnä kotitoimistollaan.

Profiilikuva uudesta harjoittelijasta.


Sara on sosiologian maisteriopiskelija Helsingin yliopistosta. Hän viimeistelee graduaan Välimeren pakolaistilanteesta ja siihen liitetyistä globaaleista mediadiskursseista. Lisäksi hän on opiskellut Lähi-idän historiaa ja politiikkaa, jolloin Sara kiinnostui erityisesti Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan alueen sisäisistä muuttoliikkeistä.

– Olen todella iloinen, että pääsin vihdoin takaisin Beirutiin ja instituuttiin töihin. Olen seurannut FIMEn toimintaa jo kauan, ja aikaisemman kokemukseni Libanonista sain jo vuonna 2019, kun opiskelin Lähi-idän instituutin säätiön avustuksella täällä arabiaa. Odotankin innolla, että pääsen takaisin myös arabian opintojen pariin.


Ensimmäistä kertaa Beirutissa asuttuaan Sara on seurannut tiiviisti Libanonin heikkenevää tilannetta läheisten ihmisten, FIMEn sekä sosiaalisen median kautta.

– Ajat ovat muuttuneet parissa vuodessa todella paljon, eivätkä valitettavasti parempaan suuntaan. Sataman räjähdyksestä on kulunut vuosi, mutta monet elävät edelleen sen aiheuttamien traumojen varjossa. Sen lisäksi arkielämä on vaikeutunut monen perustarpeen, kuten sähkön, lääkkeiden ja polttoaineen puutteessa.


Saran rakkaus Beirutiin on kuitenkin säilynyt. Kaikesta epävarmuudesta huolimatta hän odottaa innolla pääsevänsä jatkamaan kaupunkiin tutustumista sekä uusia kokemuksia työn saralla.

– Tästä maasta ja alueesta on vielä niin paljon opittavaa, ja odotan sitä innolla. Olen iloinen siitä, että pääsen tekemään inspiroivia viestintätehtäviä uusissa maisemissa. Lisäksi toivon kovasti, että pääsisimme FIMEllä järjestämään tulevan syksyn tapahtumia paikan päällä Beirutissa. Saa nähdä, mitä syksy tuo tullessaan, toivottavasti ainakin libanonilaisten ahdingon keventymisen.