Suomen Lähi-idän instituutti sai pysyvän jalansijan Libanonissa

FIME sai erittäin hyviä uutisia 5. heinäkuuta: instituutti on rekisteröity Libanonissa ”ulkomaisena yhdistyksenä” (foreign association). Päätöksen ovat allekirjoittaneet Libanonin presidentti Michel Aoun, pääministeri Saad Hariri ja sisäministeri Nouhad Machnouk.

”Rekisteröinnin myötä instituutti on saanut pysyvän kodin Libanonissa”, tiivistää instituutin johtaja Raija Mattila FIMEn uuden aseman merkityksen. Virallinen asema helpottaa esimerkiksi tutkimuslupien ja viisumien hankintaa ja avaa ovia tiiviimmälle tieteelliselle yhteistyölle paikallisten toimijoiden kanssa. Instituutti jatkaa monipuolista toimintaansa myös muissa Lähi-idän maissa. Esimerkiksi ensi vuonna instituutti järjestää beduiineja ja heimoidentiteettiä käsittelevän kenttäkurssin Jordaniassa.

Vuonna 1994 perustetun Suomen Lähi-idän instituutin aseman virallistaminen Libanonissa juhlistaa omalta osaltaan satavuotiasta Suomea. Samalla se varmistaa jo Turun akatemian ajoista alkaneen korkealaatuisen suomalaisen Lähi-idän tutkimuksen perinteen jatkumisen myös tulevaisuudessa.