Seminaari: Peace Building and Post-Conflict Reconstruction in Yemen

Tervetuloa Jemenin nykytilannetta ja tulevaisuutta käsittelevään, yleisölle avoimeen seminaariin perjantaina 25.11.2022. Seminaarissa keskustellaan siitä, kuinka rauhaa voisi lähteä rakentamaan Jemenissä ja mitä Suomi tekee tilanteen edistämiseksi.

Jemeniin erikoistunut tutkija Susanne Dahlgren kertoo konfliktin taustoista, ja jemeniläiset asiantuntijat Abdullah Alosaimi ja Adel Dashela sen viimeisimmistä vaiheista. Ulkoministeri Pekka Haavisto käsittelee puheessaan sitä, miten Suomi avustaa Jemeniä. Seminaarin viimeinen osio on etäyhteydellä toteutettava paneelikeskustelu teemalla Tasks ahead in Yemeni peace building. Siihen osallistuvat Jemenin entinen ulkoministeri Dr Abu Bakr Al-Qirbi (General Congress party, PGC), suurlähettiläs Abdulelah M. Hajar (Ansar Allah), parlamentissa al-Islah-puoluetta edustava Dr Najeeb Ghanem ja Etelän väliaikaisen neuvoston (Southern Transitional Council) Britannian edustaja Salih Alnoud.

Tapahtuma on kaikille avoin ja se toteutetaan hybridimuodossa. Ilmoittaudu lähi- tai etäosallistujaksi tapahtumaan osoitteessa webropol.com/s/Yemen. Seminaarin kieli on englanti.

Seminaari järjestetään yhteistyössä Suomen Lähi-idän instituutin, Nordic Mercy Relief ry:n, Helsingin ja Tampereen yliopistojen sekä Lähi-idän Opiskelijat ry:n kanssa.

Lämpimästi tervetuloa!

Seminaarin ohjelma ja puhujien esittelyt (PDF)

Tapahtuman Facebook-sivu

25.11.2022 klo 11-17, Helsingin yliopiston päärakennus (Unioninkatu 34)