Ratzinger ja Luther: paavi Benedictus XVI:n reaktio reformaatioon

10.2.2022 klo. 17.00, Zoom 

paavi benedictus kuvituskuva

Joseph Ratzinger eli paavi Benedictus XVI oli saksalainen teologian professori, joka nousi paaviksi vuonna 2005. Hän oli ensimmäinen saksalainen paavi reformaation jälkeen ja varmasti parhaiten Lutherin tunteva paavi historiassa. Mitä Ratzinger piti tästä reformaattorista? Entä mitä protestantit ovat tykänneet Benedictuksesta? Vastaus saattaa yllättää. 

Ohjelma ja puhujat 

Vuoden 2020 Aimo T. Nikolainen -apurahan saaja Emil Anton: “Ratzinger ja Luther: paavi Benedictus XVI:n reaktio reformaatioon”.  

Emil Anton (s. 1986) on teologian tohtori, tietokirjailija ja katolisen uskonnon opettaja (Englantilainen koulu, Helsinki). Hänen viimeisin kirjansa on Kahden virran maa: Sivilisaation ja kristinuskon irakilainen tarina (Helsinki: Kirjapaja 2020). 

Lisäksi tilaisuudessa kuullaan Aimo T. Nikolaisen stipendistä hovioikeudenneuvos (el.) Markus Nikolaisen kertomana. Stipendin hakuaika jatkuu 14.2.2022 saakka. 

Konstantinus-yhdistyksen toimintaa esittelee eksarkki, teollisuusneuvos Erkko Kajander. OCM – Suomen Konstantinus Yhdistys ry on Ordo Sancti Constantini Magni -ritarikunnan Suomen Eksarkaatti. 

Tilaisuuden juontaa dogmatiikan dosentti ja FIMEn hallituksen jäsen Jyri Komulainen. Hän on perehtynyt omissa tutkimuksissaan uskontojen kohtaamisen teologiaan sekä katolisuuteen. 

Tilaisuuden järjestävät Suomen Lähi-idän instituutti (FIME) ja OCM – Suomen Konstantinus yhdistys ry. 

emil anton puhujakuva
TT Emil Anton

Ilmoittautuminen 

Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.

Linkki tapahtumaan on lähetetty 9.2. mennessä ilmoittautuneille. Jos et ole saanut linkkiä, tarkista sähköpostisi roskapostikansio.