Presidentti Tarja Halonen naisten poliittista osallistumista käsittelevässä seminaarissa

22.2.2018 - 22.2.2018


Tapahtuman kuvaus

Presidentti Tarja Halonen osallistui Suomen Beirutin suurlähetystön ja Suomen Lähi-idän instituutin kutsumana kunniavieraana naisten poliittista osallistumista käsittelevään seminaariin. Presidentti Halonen painotti libanonilaisille naisjärjestöjen ja poliittisten puolueiden edustajille sekä naisvaaliehdokkaille yhteistyön tärkeyttä ja sitä, että lasikaton rikkominen vain kerran ei riitä, sillä tasa-arvon saavuttaminen on jatkuva prosessi.

”I’ve been interviewed about how to break a glass ceiling. I have answered: once is not enough. For me, gender equality not a still photo: the process creates new goals, and continuous work is necessary.”

Vieraita kiinnosti erityisesti se, miten suomalaiset on saatu äänestämään naisehdokkaita eduskuntavaaleissa. UNWomenin edustaja Begoña Lasagabaster muistutti, että Libanonin nuorissa on paljon potentiaalia, joten myös heitä pitää kannustaa poliittiseen aktiivisuuteen. Presidentti Halonen painotti HeforShe -kampanjan tärkeyttä sekä miesten ja naisten välistä yhteistyötä. Miehiä tarvitaan tasa-arvotyöhön yhtä paljon kuin naisia. Tyttöjen ja naisten itsevarmuuden kasvattaminen on koko yhteisön tehtävä.


Takaisin tapahtumiin