Mosaiikki-blogissa: Agneta Kallström: Libanonin terveydenhuolto myrskyn silmässä – terveisiä kansainvälisestä sotalääketieteen konferenssista Beirutista

Toimivan, laadukkaan ja tasapuolisen terveydenhuollon tarjoaminen on jo itsessään haastava tehtävä. Kun tähän yhdistetään aseellinen konflikti, jossa koko siviili-infrastruktuuri on romahtamassa tai jo tuhoutunut, haaste vaikuttaa mahdottomalta.

Sodilla on tapana heijastua välittömän väkivallan lisäksi myös yleiseen terveydenhuoltoon. Lähi-idän alueella tästä on valitettavasti kokemusta jo monilta vuosikymmeniltä Libanonin sisällissodasta Syyrian nykykriisiin. Uusimmassa Mosaiikin artikkelissa tohtorikoulutettava Agneta Kallström kertoo alueen terveydenhuollon nykytilasta ja osallistumisestaan ensimmäiseen Libanonissa järjestettävään konfliktilääketieteelliseen konferenssiin. Miten syöpäsairauksien hoito onnisuu sisällissodan runtelemassa Syyriassa, entä saavatko Libanoniin siirtyneet pakolaiset minkäänlaista terveydenhuoltoa? Vaikka kysymykset ovat isoja ja vaikeita, on myös toivoa nähtävissä.

Lue kirjoitus kokonaisuudessaan täältä.

 

Kuva: Agneta Kallström