Marokko ja Välimeren muuttoliike – intensiivikurssi Marokossa 5.-12.3.2018

5.3.2018 - 12.3.2018


Tapahtuman kuvaus

Lähi-idän opiskelijat ja Suomen Lähi-idän instituutti (FIME) järjestävät Marokon intensiivikurssin 5.-12.3.2018. Kurssilla käsitellään Välimeren muuttoliikennettä Marokon näkökulmasta sekä Pohjois-Marokon historiaa ja yhteiskuntaa. Kurssilla matkustetaan Espanjan kautta Pohjois-Marokkoon, joka on pakolaisten sekä muiden siirtolaisten kannalta tärkeä transit-alue. Perehdymme aiheeseen luennoilla ja retkillä.

Kurssin aikana käymme Espanjan puolella Tarifassa, josta menemme lautalla Välimeren yli Tangeriin. Tangerin jälkeen vierailukohteinamme ovat Tetouan sekä Espanjalle kuuluva Ceuta, joka on merkittävä kauttakulkukaupunki Eurooppaan. Suomeen palaamme taas Espanjan kautta. Asiantuntijana kurssilla on arabian kielen ja islamintutkimuksen yliopistonlehtori Marko Juntunen.

FIME kattaa noin 2/3 kurssin kustannuksista. Kurssimaksu osallistujille on 500 €. Hakiessa on varauduttava siihen, että kurssimaksu on maksettava jo 15.1.2018.

Intensiivikurssin hintaan sisältyvät lennot, kuljetukset Marokossa, majoitukset sekä ohjelmaan kuuluvat retket ja luennot. Kurssille hyväksytyt sitoutuvat ottamaan matkavakuutuksen.

Kurssille valitaan mukaan yhdeksän opiskelijaa tai vastavalmistunutta. Valinnan tekee Lähi-idän opiskelijoiden hallitus hakemusten perusteella. Lähetä hakemuksesi viimeistään 10.12.2017 osoitteeseen lahiidanopiskelijat@gmail.com. Kerro enintään yhden sivun mittaisessa hakemuksessa, kuka olet, miksi haluaisit kurssille, ja miten se sisältyisi opintoihisi.

Kurssilaisten on oltava Lähi-idän opiskelijoiden jäseniä. Jäseneksi liittyminen onnistuu helposti, kun ilmoitat siitä vaikka hakemuksen yhteydessä. Tarvittavat tiedot jäseneksi liittymiseen ovat: koko nimi, asuinkunta, sähköpostiosoite ja syntymävuosi. Jäsenyys on ilmainen.

Lisätietoja: lahiidanopiskelijat@gmail.com


Takaisin tapahtumiin