Lontoon instituutin Johanna Sumuvuori tutustumassa FIMEen ja Beirutiin

Suomen Lontoon instituutin ohjelmapäällikkö Johanna Sumuvuori kävi huhtikuun alussa tutustumassa FIMEn toimintaan Beirutissa. Johannan vierailu oli osa Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutittien liikkuvuushanketta. Viime vuonna käynnistyneen ohjelman tarkoitus on edistää yhteistyötä Suomen eri maissa sijaitsevien instituuttien välillä jakamalla tietoa instituuttien toimintatavoista ja osaamisesta. Instituuttien työntekijät voivat vierailla toisissa instituuteissa ja oppia näin toistensa osaamisesta ja käytännöistä.

Johannan vierailulla puhuttivat erityisesti viestinnän kehittäminen ja visuaalisen materiaalin hyödyntäminen tiedotuksessa. Liikkuvuushanketta pidettiin molemmin puolin myönteisenä kokemuksena. Vierailu edisti ymmärrystä toisen instituutin toiminnasta ja antoi uusia ideoita toimintatapojen kehittämiseksi.

Johannan vierailusta ja kokemuksista Beirutissa voi lukea lisää hänen blogistaan ja piakkoin myös FIMEn Mosaiikki-blogista.

Liikkuvuushankkeen puitteissa FIMEn tutkijakoordinaattori Päivi Miettunen lähtee seuraavaksi Osloon tutustumaan tarkemmin Suomalais-norjalaisen kulttuuri-instituutin toimintaan.

 

Johanna osallistui vierailunsa aikana myös FIMEn järjestämään Melammu-symposiumiin. Symposiumin merkeissä käytiin tutustumassa al-Bassin raunioihin Tyroksessa. Kuva: Kaisa Pekkala