Kevään harjoittelija kiittää

Alkuvuoden aikana sateet vaihtuivat ensin luonnon kukoistukseen ja sitten tasaiseen lämpöön Libanonissa, jossa ei valittu uutta presidenttiä, valtion sähköä oli hieman enemmän ja valuuttakurssin holtiton heittely laantui toistaiseksi. Aika juoksee Beirutin sykkeessä ja vuorilla hiljentyessä on vaikea uskoa, kuinka nopeasti viiden kuukauden harjoittelu voikaan kulua.

Instituutin kevät oli vaiheikas ja harjoittelu kokemuksena erittäin mielenkiintoinen. Viestinnän monenlaisten tehtävien lisäksi toimin esimerkiksi kurssiassistenttina Noémi Lévy-Aksun ohjaamalla Introduction to Ottoman History -verkkokurssilla, tein tutkimusavustajan tehtäviä ja olin mukana instituuttiverkoston yhdenvertaisuus- ja tasa-arvo -ryhmässä. 

FIMEllä työskentelyä piristivät erilaiset maan sisäiset ja Suomesta sekä muualta saapuvien vierailut, kuten Me and You are Global Citizens -hankkeen nuorten ryhmän tutustumiskäynti instituutissa. Tapahtumien osilta olin mukana järjestämässä kesäkuista konserttia ja Arkipäivän rauhaa konfliktien keskellä -pyöreän pöydän keskustelua, jonka teemat ja puheenvuorot jäivät erityisesti mieleen.

Olen harjoittelun jälkeen jatkanut arabian kielen opintoja muun puuhailun ohessa Beirutissa valmistautuen elokuiseen Suomeen. Uusiin kuvioihin on hyvä suunnata mieleenpainuvan harjoittelun jälkeen, josta kiitos kuuluu myös mahtaville työkavereille ja uusille tuttavuuksille Libanonin ja Suomen päädyissä!

-Nuura

Douma, Libanon