Kevään 2020 harjoittelija kiittää

Horsh Beirut -puisto lähellä instituuttia. Kuva: Katri Olkkonen
Horsh Beirut -puisto lähellä instituuttia. Kuva: Katri Olkkonen

”Parasta harjoittelussa on ollut työ- ja viestintätehtävien monipuolisuus ja se, että luovuudelle on ollut tilaa. Olen päässyt sekä kirjoittamaan blogi- ja uutistekstejä että ideoimaan toimintaa, valokuvaamaan tapahtumia ja laatimaan Instagram-päivityksiä ja -tarinoita.”

Kevään 2020 harjoittelijan, Katrin, harjoittelujakso päättyy kesäkuun lopussa. Katrilla on takanaan jokseenkin epätavallinen harjoittelu, sillä hän työskenteli sen aikana sekä instituutille Beirutissa että instituutille ja sen säätiölle Helsingissä. Katri jäi poikkeustilan takia instituutin johtajan kanssa Suomeen jumiin matkalla, jonka piti olla vain lyhyt visiitti.

”Olisi ollut mahtavaa viettää koko viisi kuukautta Libanonissa, mutta ei sille mitään mahda. Pystyin kuitenkin jatkamaan arabian opintojani etänä Suomesta käsin, mikä oli hyvä, ja inspiroiduin säätiöltä saamistani työtehtävistä!” Erityisesti Katrin mieleen harjoittelusta jäivät suomalaisten opettajien täydennyskoulutuskurssi Libanonissa ja säätiön koordinoiman Suomen Anna Lindh -verkoston Keskiviikkowebinaarien järjestäminen ja niistä kirjoittaminen. Opettajien kurssin yhteydessä harjoittelijakin pääsi matkustamaan ympäri Libanonia, ja Keskiviikkowebinaarien järjestämiseen ja teemoihin oli kiinnostava pureutua.

Libanoniin Katri toivoisi vielä palaavansa työn merkeissä. ”Nuorille opiskelijoille sanotaan aina, että ns. kentällä oleminen on valtavan tärkeää, ja se on totta. Myös asenne, jolla sinne lähdetään, on mielestäni tärkeä. Pelkkä jossakin maassa vieraileminen ei riitä tekemään ihmisestä asiantuntijaa. On eri asia todistaa ilmiöitä kuin ymmärtää, mistä ne juontavat juurensa ja miten ihmiset ne kokevat. Positiivisesta ja joustavasta elämänasenteesta sekä uteliaisuudesta on hyötyä. Pidempien aikojen viettäminen kohdealueella on tosi tärkeää, ja uskon, että esimerkiksi viiden kuukauden harjoittelujakso on todella hyvä alku.”

Harjoittelun jälkeen Katrilla on vielä gradu kirjoitettavana ja uusi työpaikka haussa. FIMEn henkilökunnalle hän toivottaa oikein hyvää kesää sekä menestystä syksyn toimintaan ja kursseille, joita onkin tulossa monta!