Katso FIMEn kurssilaisten videot Jordaniasta

FIMEn Beduiini-identiteettiä etsimässä -kurssilla Jordaniassa kurssilaiset kuvasivat videoita kolmesta eri teemasta.

Ensimmäisen ryhmän teemana oli ”kohtaamisia”. Videolla kohdataan niin paikallisia kuin Jordaniassa asuva suomalainenkin. Mukaan mahtui myös torakan ja aasin kohtaaminen.

 

Toisen ryhmän teemana oli ”luonto”. Jordanian luonnosta voit löytää muun muassa aavikkoa, kameleita ja vuohia. Videolle pääsi myös maisemia Wadi Rumista ja Petrasta.

 

Kolmannen ryhmän teemana oli ”muinaisuus”. He kuvasivat videot muinaisesta Ammanista ja muinaisesta Jordaniasta. Videolla Ammanin historiallisista kohteista tutustaan muun muassa roomalaiseen teatteriin sekä Citadeliin, jossa voi nähdä eri aikakausien raunioita. Mukaan videolle mahtui myös useita mielenkiintoisia museoesineitä.

 

Muinainen Jordania -video esittelee Petran nabatealaiskaupunkia, joka on Jordanian kuuluisin muinainen kohde.

 

Kurssin aikana tutustuttiin beduiinien materiaaliseen ja immateriaaliseen kulttuuriin ja pohdittiin miten ja miksi identiteettiä ja kulttuuria luodaan, ylläpidetään ja muokataan. Lähtökohtana olivat antropologia ja perinteentutkimus, mutta identiteettiä lähestyttiin laajasti eri näkökulmista.

Kurssin vetäjänä toimi FT Päivi Miettunen, joka työskentelee Suomen Lähi-idän instituutin tutkija-koordinaattorina Beirutissa.