Irakinarabiaa käytännössä -intensiivikurssi

katunäkymä Bagdadissa

Viitenä lauantaina (24.10., 7.11., 21.11., 5.12. ja 19.12.2020 ) klo 13–16 
Opettaja: Sampsa Peltonen

Kurssin kuvaus
Kurssin aluksi käydään läpi irakinarabian peruskielioppia, ääntämistä, kirjoitetun kielen erityispiirteitä ja yleisintä sanastoa. Johdannon jälkeen tutustutaan alkukieliseen materiaaliin opettajan johdolla. Tavoitteena on, että kurssin käytyään opiskelija tuntee Irakissa puhutun murteen peruspiirteitä ja on valmiimpi ymmärtämään murretta työssä tai arjessa. 

Kurssin järjestää Suomen Lähi-idän instituutti. 

Kurssin toteutus
Koronatilanteesta riippuen kurssin kokoontumiset voidaan järjestää joko etänä Zoom-alustalla tai lähitapaamisina Suomen Lähi-idän instituutin säätiön tiloissa Helsingin Kaivopuistossa. Poikkeuksellisen tilanteen takia pyydämme ilmoittamaan jo hakuvaiheessa, jos olet kiinnostunut osallistumaan kurssille ainoastaan etäyhteydellä. Opetus tapahtuu pääosin suomeksi. 

Osallistujilta edellytetään standardiarabian perusrakenteiden tuntemista eli tasoa, joka esimerkiksi Helsingin yliopistossa vastaa kahden vuoden opintoja (30 op). Aiempaa osaamista irakinarabiassa ei vaadita.

Ilmoittautuminen
Kurssille ilmoittaudutaan lomakkeella 11.10. mennessä ja kurssille valituille ilmoitetaan 12.10. Osallistujien toivotaan sitoutuvan kurssitapaamisiin koko kurssin ajan. Ilmoittautuminen on sitova. 

Lisätiedot ja kysymykset: ella.kaplas@fime.fi


Sampsa Peltonen on auktorisoitu kääntäjä (arabia–suomi, suomi–ranska–suomi), joka tekee työkseen pääasiassa av-käännöksiä Ylellä ja kirjasuomennoksia eri kustantajille. Hänellä on käytännön kokemusta monesta eri arabian murteesta, mutta tutuimmaksi niistä on televisio- ja kirjallisuuskääntämisen kautta muodostunut juuri irakinarabia. 


Ilmoittautumislomake:

Ilmoittautuminen kurssille on päättynyt 11.10.