Instituutin uusi harjoittelija aloitti syksyn etätöiden merkeissä

FIMEn uutena harjoittelijana aloitti elokuussa 2020 teologian ja uskonnontutkimuksen maisteri Kaisa Hemminki.

Keväällä opintonsa Helsingin yliopistossa päätökseen saanut Kaisa on opiskellut uskontotieteen lisäksi Lähi-idän tutkimusta. Myös kiinnostus kieliin on kulkenut mukana alusta alkaen, ja se on vienyt Kaisan opiskelemaan arabiaa Lähi-itään useaan otteeseen.

– Lähi-idän yhteiskunnat kiinnostavat minua laajasti, enkä voi sanoa erikoistuneeni mihinkään tiettyyn teemaan. Esimerkiksi Libanon on kiehtova maa monessakin mielessä, mutta teologina haluaisin syventyä etenkin maan monimuotoiseen uskonnolliseen kenttään sekä uskontoon ja politiikkaan nivoutuviin identiteetteihin ja narratiiveihin.

Kaisan harjoittelun oli tarkoitus alkaa Beirutissa elokuun alkupuolella. Matkavalmistelut oli jo tehty, kun suunnitelmiin tuli äkillinen muutos Beirutissa sattuneen räjähdyksen vuoksi.

– Keväästä asti seurasin tiiviisti uutisia koronaan ja Libanonin monin tavoin haastavaan tilanteeseen liittyen. Huolestuneena pohdin maan alati huononevaa tilaa. Mitään tällaista en kuitenkaan osannut odottaa. On surullista seurata median välityksellä, miten libanonilaiset yrittävät päästä jaloilleen, ja aina joku tai jokin lyö heiltä jalat alta. Todella toivon, että viimeistään tästä alkaisi perusteellinen poliittinen muutos, joka veisi Libanonia parempaan suuntaan.

Harjoittelu on alkanut nyt etänä instituutin säätiön tiloissa Helsingissä, mutta Kaisan suunnitelmissa on matkata Beirutiin vielä tämän syksyn aikana. Viime syksynä Kaisa teki harjoittelun ulkoministeriössä Lähi-idän yksikössä. FIMEllä hän odottaa oppivansa paljon uutta viestinnästä sekä pienemmän organisaation toiminnasta yleensä.

– Erilainen syksy tästä on joka tapauksessa tulossa, kun koronan vuoksi monet tapahtumat on peruttu. Odotan silti innolla syksyäni FIMEllä. Näin poikkeusaikana joustavuus, luovuus ja uusien toimintamuotojen ideointi ovat jo itsessään tärkeitä oppitunteja. Toki olisi myös hienoa nähdä ja kokea Beirut ja jatkaa arabian opiskelua paikan päällä.