Instituutin kevään harjoittelija jättää Beirutin kiitollisin mielin

Kevään 2019 harjoittelija Miriam Huovilan viisi kuukautta Suomen Lähi-idän instituutilla Beirutissa tulevat täyteen kesäkuun lopussa.

– Kevääni Beirutissa oli todella antoisa ja opettavainen.  Työtehtävieni mukana pääsin käymään todella monissa mielenkiintoisissa paikoissa ja sain tarkastella Beirutia ja Libanonia  monista erilaisista näkökulmista. Opin myös instituutin toiminnasta, verkostoista ja tutkimuksen tekemisestä todella paljon.

Miriam vastasi kevään aikana muun muassa instituutin viestinnästä, kuten verkkosivujen ja sosiaalisen median päivittämisestä. Hän otti myös valokuvia instituutin tapahtumista sekä etsi kirjoittajia ja editoi tekstejä Paikan päältä -blogiin. Hän sai myös opiskella työajallaan Libanonin arabiaa.

– Haastavinta ja samaan aikaan kuitenkin myös palkitsevinta oli suomalaisille yliopisto-opiskelijoille suunnatun Libanon 2019 -kurssin järjestäminen. Suunnitellessani kurssiohjelmaa ja ottaessani yhteyttä eri järjestöihin ja tahoihin opin kurssien järjestämisestä Lähi-idässä käytännöntasolla todella paljon. Kaikista epävarmuustekijöistä huolimatta kurssi sujui lopulta mainiosti. Ylitin sen järjestelyissä itseni, ja olen siitä todella iloinen.

Töiden tekemisen lisäksi Miriam ehti kierrellä runsaasti ympäri Libanonia. Hän on käynyt pohjoisessa Tripolissa, etelässä Tyroksessa kuin myös lähes Syyrian rajalla Bekaan laaksossa. Maan luonto, kulttuuri, ihmiset ja ruoka hurmasivat hänet.

– Kävin vuorilla vaeltamassa, ja sieltä löytyy todella monia kauniita paikkoja ja uskomattomia maisemia. Kaikesta kaoottisuudestaan ja ongelmistaan huolimatta Libanon ja Beirut veivät sydämeni. Tunnen olevani täällä kuin kotonani, ja aion ehdottomasti palata tänne uudestaan.

Harjoittelun päättymisen jälkeen Miriam jää vielä Beirutiin muutamaksi viikoksi tekemään graduunsa liittyviä tutkimushaastatteluja. Tämän jälkeen häntä odottaa paluu Suomeen ja Lähi-idän tutkimuksen maisteriopintojen jatkaminen Helsingin yliopistolla.

– Olen kiitollinen saamastani mahdollisuudesta viettää nämä viisi kuukautta Libanonissa ja olla töissä instituutilla. Suomeen palaan monta tärkeää kokemusta rikkaampana, enkä varmastikaan tule unohtamaan harjoitteluaikaani Beirutissa.

 

Julkaistu 14.6.2019