Instituutin kevään harjoittelija aloitti työnsä Beirutissa

FIMEn uusi harjoittelija Miia Kivilä aloitti työnsä helmikuun alussa paikan päällä Beirutissa. Koronatilannetta enemmän arkeen vaikuttavat tällä hetkellä arjen pulmat kuten sähkökatkot, inflaatio ja yleinen resurssipula.

– Harjoittelu FIMEllä on ollut tavoitteenani jo pitkään, ja on mahtavaa viimein päästä tänne. Tavallisen libanonilaisen näkökulmasta elämä ei tällä hetkellä ole kovin yksinkertaista, ja tässä on itsellänikin paljon opeteltavaa.

Miia on juuri valmistunut Sibelius-Akatemian kansainvälisestä taidehallinnon ja -johtamisen Arts Management –maisteriohjelmasta, jossa hän erikoistui Lähi-itään. Miia on ollut mukana useissa Lähi-itään liittyvissä projekteissa ja teki pro gradu –tutkielmansa yhteistyössä Artists at Risk –organisaation kanssa, jonka asiakkaina on myös Lähi-idästä tulevia ammattitaiteilijoita.

– Odotan mielenkiinnolla mitä uutta voin tuoda instituutin repertuaariin oman osaamiseni kautta, joka keskittyy taide- ja kulttuurikenttään. Haaveenani on vahvistaa instituutin paikallisia taidemaailman verkostoja, sekä tuoda Beirutin runsasta kulttuuritarjontaa entistä paremmin esiin instituutin viestinnässä.

Oltuaan ensimmäistä kertaa Libanonissa muutama vuosi sitten Miia rakastui paikallisten ystävällisyyteen ja Libanonin upeisiin maisemiin.

– Minuun on tehnyt todella suuren vaikutuksen libanonilaisten huumorintaju, asenne ja sinnikkyys vaikeidenkin aikojen keskellä. Odotankin harjoittelultani monipuolisten työtehtävien lisäksi kohtaamisia paikallisten kanssa ja syvempää tutustumista arkeen Beirutissa. Lisäksi on aivan mahtavaa päästä takaisin arabian kieliopintojen pariin.

Maastojuoksua  harrastavan Miian haaveet ovat myös maantieteellisiä.

– Haluaisin ehdottomasti päästä vuorille juoksemaan, ja olenkin jo katsellut kaihoisasti idässä kohoavia vuoristomaisemia. Beirutin ulkopuolelle tulee varmasti tehtyä useampikin viikonloppuretki.