Instituutin syksyn harjoittelija aloitti työnsä Beirutissa

FIMEn uusi harjoittelija, Vera Jegorenkov

FIMEn syksyn 2022 harjoittelija Vera Jegorenkov aloitti työnsä Beirutissa elokuun alussa, missä arki on lähtenyt rullamaan paahtavan helteen keskellä.

Vera viimeistelee tällä hetkellä maisterin tutkintoaan Helsingin yliopistossa Lähi-idän tutkimuksesta, ja opiskelee lisäksi Aleksanteri-instituutin Venäjän ja itäisen Euroopan asiantuntijaopinto-ohjelmassa. Opinnoissaan hän on keskittynyt erityisesti Syyriaan ja Venäjään – graduaan hän kirjoittaa naisiin kohdistuvan väkivallan feministisestä poliittisesta taloudesta Syyriassa. Vera on ollut aikaisemmin mukana muun muassa koordinoimassa nuoret, rauha ja dialogi -hanketta sekä työskennellyt ulkoministeriöllä Lähi-idän parissa.

– On hienoa päästä osaksi FIMEn tiimiä ja ihan erityyppisten tehtävien pariin kuin aikaisemmin. Odotan innolla pääseväni työskentelemään viestinnän parissa, osallistumaan erilaisiin projekteihin ja tutustumaan instituutin toimintaan lähemmin. Uskon, että seuraavien kuukausien olevan todella opettavainen kokemus.

Libanonin tilanne on edelleen vaikea ja maa kärsii muun muassa talouskriisistä, sähkö- ja resurssipulasta, jotka vaikeuttavat huomattavasti ihmisten elämää.

– Vierailin Libanonissa edellisen kerran alkuvuodesta 2020, ilmapiiri Beirutissa on nyt hyvin erilainen kuin vielä pari vuotta sitten. Arki täällä vaatii totuttelua, mutta tästäkin huolimatta varsinkin paikallisten ystävällisyys on tehnyt maahan asettumisesta helpompaa. Erityisesti haluaisinkin tuoda FIMEn seuraajille mahdollisuuksien mukaan sisältöä Libanonin katukuvasta ja arjesta, sillä asioilla on tapana näyttäytyä hyvin eri tavoin kaukaa katsottuna.

Syksyn aikana Veran suunnitelmissa on työn ohella tutustua Libanoniin ja paikalliseen elämänmenoon, mihin seuraavat kuukaudet varmasti tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden. Lisäksi hän on iloinen päästessään jälleen arabian opintojen pariin ja työstämään graduaan uudessa ympäristössä.

Julkaistu 3.8.2022