Harjoittelijan kuulumisia kuluneelta syksyltä

Kuvassa henkilö on puistossa rapsuttamassa koiraa.

Kun joku kysyy miten elämä sujuu Beirutissa vuonna 2021, kysymykseen on vaikea vastata. Kaupunki elää jonkinlaisessa väsymystilassa, jossa sähkökatkot, valuuttakurssien putoaminen, maastamuutto, kauppojen sulkeutuminen ja paikallaan junnaava poliittisen eliitin vääntö ei enää yllätä ketään. Olen oppinut viimeisten kuukausien aikana paljon uutta, ennen kaikkea sopeutumistaitoja. Miten ajoittaa työpäivä niin, etteivät sähkökatkot häiritse työntekoa? Miten ylipäätään varautua asioihin parhaansa mukaan, vaikkei mitään kykenee suunnittelemaan kovin kauas tulevaisuuteen? Täytyykin sanoa, että vaikka arki ei aina ole täällä helppoa, ainakin luovuus ja neuvokkuus eri tilanteissa kehittyvät väistämättäkin.

Luovuus ja monipuolisuus ovat olleet myös asioita, joista olen erityisesti nauttinut harjoitteluni aikana. Toimin kurssiavustajana kolmella eri kurssilla, ja olin mukana Istanbuliin suuntautuneella opintomatkalla, joka oli ensimmäinen sitten COVID-19 -pandemian alkamisen. Kurssi olikin varmasti yksi syksyn antoisimmista kokemuksista, kiitos mahtavan ryhmän, mielenkiintoisen kurssiohjelman ja aina niin kauniin Istanbulin. Lisäksi olen päässyt tekemään monitahoista viestintää, aina verkkosivuista ja sosiaalisen median sisällöntuotannosta kahden podcast -jakson juontamiseen ja instituutin esittelyvideon suunnitteluun. Kaltaiselleni kirjoittajahenkiselle ihmiselle puhuminen ja äänittäminen olivat uusia haasteita, joita olen halunnut päästä harjoittelemaan. Opin paljon myös itse podcast -tuotannosta ja saavutettavuudesta (sekä siitä, mitä tehdä kun sähköt katkeavat kesken äänityksen). Osallistuin myös kuudennen Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan tutkimuksen kollokvion tekniseen järjestämiseen ja moneen muuhun. Mikä parasta, kaikki käymäni ja kuuntelemani keskustelut ovat opettaneet minulle suunnattoman paljon uutta tästä monimutkaisesta ja rikkaasta alueesta, eikä mikään inspiroi minua niin paljon kuin uuden oppiminen.

Talveni jatkuu näillä näkymin Beirutista käsin, ja odotan innolla sitä, mitä tuleman pitää. Libanonin tuntien, se voi olla mitä vain. Sitä ennen odotan kuitenkin erilaista, mutta rauhallista joulunaikaa täällä Libanonissa. Sitä samaa itse kullekin!

– Sara Heinonen