FIMEn tutkijavierailuohjelman haku on alkanut!

Suomen Lähi-idän instituutin tutkijavierailuohjelma on tarkoitettu tutkimusvierailuihin Lähi-idän yliopistoissa ja tutkimusinstituuteissa. Vierailuohjelmassa tutkija voi käyttää apurahaa matkakuluihin, sekä majoitukseen ja kaikkiin muihin tutkimukseen liittyviin kuluihin ja elämiseen vierailun aikana. Ensimmäisen kuukauden apuraha on 1600€ ja seuraavien kuukausien osalta maksetaan 1000€/kk. Raha on käytettävä vuoden 2020 aikana. Vierailevan tutkijan sijoituspaikka voi olla mikä tahansa Suomen Lähi-idän instituutin ja säätiön toiminta-alueen maa. Vierailevan tutkijan edellytetään oleskelevan vierailun ajan Lähi-idässä tutkimussuunnitelmansa mukaisesti. Tutkijavierailuaika on enimmillään 6 kuukautta.

Hakemukset, joihin on liitettävä ansioluettelo, julkaisuluettelo, tutkimussuunnitelma, tutkimushankkeen johtajan tai väitöskirjatyön ohjaajan suositus, kutsu vastanottavalta taholta sekä tutkijan rahoittajatahon tutkijavierailulähtöön hyväksymistä osoittava kirje, on lähetettävä sähköpostitse Suomen Lähi-idän instituutin johtajalle Raija Mattilalle (director@fime.fi) 15. marraskuuta 2019 mennessä.

Instituutin johtaja vastaa tutkijavierailuohjelmaa ja hakua koskeviin kysymyksiin sekä antaa tarvittaessa apua sijoituspaikan löytämisessä. Päätöksen tutkijavieraan valinnasta tekee Suomen Lähi-idän instituutin säätiön hallitus joulukuussa 2019 pidettävässä kokouksessaan. Vierailuohjelmaan hyväksytyn tutkijan ja Suomen Lähi-idän instituutin välillä tehdään erillinen sopimus tutkijavierailuohjelman toteuttamisesta.

Hakemuksia koskevasta tiedon käsittelystä voit lukea täältä.

Kuvan lähde: Omar Chatriwala/Flickr