Hae rahoitusta tutkijavierailuun Lähi-idässä

Hakuaika 2.-20.11.2022

Suomen Lähi-idän instituutin tutkijavierailuohjelma on tarkoitettu tutkimusvierailuihin Lähi-idän yliopistoissa ja tutkimusinstituuteissa. Vierailuohjelmassa tutkija voi käyttää apurahaa matkakuluihin sekä majoitukseen ja kaikkiin muihin tutkimukseen liittyviin kuluihin ja elämiseen vierailun aikana. Ensimmäisen kuukauden apuraha on 1600 € ja seuraavien kuukausien osalta maksetaan 1000 €/kk. Raha on käytettävä vuoden 2023 aikana. Vierailevan tutkijan kohdeyliopisto tai -instituutti voi olla missä tahansa Suomen Lähi-idän instituutin ja säätiön toiminta-alueen maassa. Vierailevan tutkijan edellytetään oleskelevan vierailun ajan Lähi-idässä tutkimussuunnitelmansa mukaisesti. Tutkijavierailuaika on enimmillään 6 kuukautta. Tutkijavierailuapuraha voidaan myöntää suomalaisille tai Suomessa toimiville tutkijoille.

Hakemukset liitteineen on lähetettävä verkkolomakkeella 20. marraskuuta 2022 mennessä. Vaadittavia liitteitä ovat ansioluettelo, julkaisuluettelo, tutkimussuunnitelma, tutkimushankkeen johtajan tai väitöskirjatyön ohjaajan suositus, kutsu vastaanottavalta taholta sekä tutkijan rahoittajatahon tutkijavierailulähtöön hyväksynnän osoittava kirje.

Linkki lomakkeeseen: FIME Tutkijavierailu

Instituutin johtajan sijainen Anu Leinonen (anu.leinonen(at)fime.fi) vastaa tutkijavierailuohjelmaa ja hakua koskeviin kysymyksiin. Päätöksen tutkijavieraan valinnasta tekee Suomen Lähi-idän instituutin säätiön hallitus joulukuun alussa 2022 pidettävässä kokouksessaan. Vierailuohjelmaan hyväksytyn tutkijan ja Suomen Lähi-idän instituutin välillä tehdään erillinen sopimus tutkijavierailuohjelman toteuttamisesta.