Hae Hannu Juusolan vetämälle Libanon 2019 -intensiivikurssille

Libanon 2019: Poliittiset dynastiat, sektarianismi ja pakolaisten asema

Intensiivikurssi Libanonissa 19.–26.5.2019

Libanon 2019 on prof. Hannu Juusolan vetämä Suomen Lähi-idän instituutin (FIME) kurssi, joka toteutetaan yhteistyössä Helsingin yliopiston ja Lähi-idän opiskelijat ry:n kanssa. Kurssi käsittelee Libanonin tämän hetkistä tilannetta, sen poliittista järjestelmää ja pakolaisten asemaa maassa. Aiheeseen perehdytään luennoilla ja  tutustumiskäynneillä. Kurssi vastaa 5 opintopistettä. Kurssin vastaavuuksista ja kurssin suorittamisesta ilmoitetaan tarkemmin kurssille valituille opiskelijoille. Varsinaisen kurssin lisäksi kurssin suorittamiseen kuuluu lukupaketti Libanonista.

Kurssille valitaan enintään 10 Lähi-idän tutkimuksen, maailmanpolitiikan tai lähialojen opiskelijaa. Valinnan tekee prof. Hannu Juusola. Kerro enintään yhden sivun mittaisessa hakemuksessa, kuka olet, miksi haluaisit kurssille, ja miten se sisältyisi opintoihisi. Lähetä hakemuksesi viimeistään 17.2.2019 sähköpostitse Hannu Juusolalle (etunimi.sukunimi@helsinki.fi).

FIME kattaa noin 2/3 kurssin kustannuksista. Kurssimaksu osallistujille on 500 €.  Kurssimaksuun sisältyvät edestakaiset lennot Helsingistä, kuljetukset Libanonissa, majoitus sekä ohjelmaan kuuluvat tutustumiskäynnit ja luennot. Kurssille hyväksytyt sitoutuvat ottamaan matkavakuutuksen.

Varaudu jo hakiessasi siihen, että kurssimaksu 500 € on maksettava jo 15.3.2019.

 

Alustava ohjelma:

Sunnuntai 19.5.
Saapuminen

Maanantai 20.5.
Sektarianismi, poliittiset dynastiat: luentoja instituutissa/paikallisissa yliopistoissa.

Tiistai 21.5.
Sisällissota: luentoja ja vierailuja (Fighters for Peace, Beit Beirut).

Keskiviikko 22.5
Iran ja Hizbollah: Koko päivän retki Sidoniin ja Mleetaan.

Torstai 23.5.
Naiset: vierailu KAFA-järjestööön, joka toimii naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan.

Uskonnot: käyntikohteina juutalainen hautausmaa, Saint George katedraali, Mohammad al-Amin moskeija, maroniittikirkko. Haririn hautamuistomerkki.

Perjantai 24.5.
Pakolaiset:  Emigration and Diaspora

Yksipäiväinen seminaari käsittelee pakolaiskysymystä ja maastamuuttoa lähtömaiden näkökulmasta ja on osa FIMEn, Suomen Madridin ja Saksan -instituuttien sekä Siirtolaisuus-instituutin yhteistyötä. Vierailu Shatilan leirille.

Lauantai 25.5.
Koko päivän retki Beqaan laaksoon.

Sunnuntai 26.5
Paluu