FIMEn uusi harjoittelija odottaa arabianopintoja ja gradun elävöittämistä Beirutissa


FIMEn toimistolla aloitti elokuun 2017 alussa uutena harjoittelijana Henri Muroke. Henri on maisterivaiheen opiskelija Helsingin yliopiston yleisestä historiasta ja odottaa Libanonin olevan erinomainen jatkumo tuoreelle sivuaineelle arabian kielen ja islamin tutkimuksesta. Samalla viiden kuukauden jakso on mahdollisuus gradun elävöittämiselle.

Henri toivoo harjoittelun tuovan eteen kiehtovia työtehtäviä instituutilla ja tarkempaa tutustumista toimistolla työskentelyyn. Henri on tehnyt myös erilaisia projekteja urheilutoimittajana ja harjoittelu instituutilla on  hyvä mahdollisuus kehittää toimittajalle tärkeää verkostoitumista.

Arabian kielen ja islamin tutkimuksen lisäksi Henri on opiskellut sivuaineinaan Pohjois-Amerikan tutkimusta ja keskiajantutkimusta. Henri kirjoitti kandidaatin tutkielmansa Salah al-Dinista (Saladin Euroopassa) ja jatkaa gradua samasta aiheesta. ”Toivon että Beirut antaisi vielä suuremman vaihteen arabian kielen opiskelulle ja gradun viimeistelylle. Ensimmäisien päivien aikana kaupunki on vaikuttanut kiehtovalta erilaisien kulttuurien tilkkutäkiltä. Tästä on hyvä aloittaa siihen paremmin tutustuminen.”