FIME hakee tutkijaa määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle 1.1.2021–31.12.2022

Suomen Lähi-idän instituutti (FIME) hakee tutkijaa kahden vuoden määräaikaiseen työsuhteeseen 1.1.2021 alkaen. Tutkijan toimipaikkana on Beirut. 

Suomen Lähi-idän instituutti on tiedeinstituutti, joka tekee Lähi-idän klassisten ja nykyisten kielten, kulttuurien ja uskontojen sekä yhteiskuntien tutkimusta, tukee suomalaista Lähi-idän tutkimusta, järjestää alan opetusta yhteistyössä yliopistojen kanssa ja tuo tutkimukseen perustuvia puheenvuoroja Lähi-idästä käytyyn keskusteluun Suomessa. FIMEn toimialue kattaa koko Lähi-idän. Työskentely FIMEssä tarjoaa näköalapaikan suomalaiseen Lähi-idän tutkimukseen. 

Työpaikka on suunnattu soveltuvan oppialan post doc -tutkijalle tai väitöskirjatyön viimeistelyvaiheessa olevalle väitöskirjan tekijälle. Työtehtävät ovat vaativia, ja niiden menestyksekäs hoitaminen edellyttää rekrytoitavalta aiempaa kokemusta viestinnästä, yleistajuisesta julkaisemisesta, työ- tai harjoittelukokemusta Lähi-idästä ja toimimisesta monikulttuurisessa ympäristössä, kokemusta kansainvälisten tapahtumien järjestelyistä sekä erinomaista englannin ja suomen kielen taitoa. Arabian taito lasketaan eduksi. Post doc -tutkijan edellytetään tekevän itsenäistä tutkimusta. Työ Lähi-idässä vaatii oma-aloitteisuutta, ennakkoluulotonta asennetta, joustavuutta ja kärsivällisyyttä.

Tehtävän palkkaus, työtehtävät, asuntoetu ja työsuhteen kesto: 

– Post doc -tutkijalle maksetaan tehtävästä palkkana 2 900 euroa/kk, ja työajasta 70 % on tutkimusta ja 30 % opetusta, yhteiskunnallista vaikuttamista ja muita instituutin johtajan määräämiä tehtäviä.

– Väitöskirjan viimeistelyvaiheessa olevalle tutkijalle maksetaan tehtävästä palkkana 2 600 euroa/kk, ja työajasta 50 % on tutkimusta ja 50 % viestintää, opetusta, yhteiskunnallista vaikuttamista sekä muita instituutin johtajan määräämiä tehtäviä.

– Lisäksi tehtävään sisältyy korkeintaan 400€/kk arvoinen asuntoetu.

– Työsuhde on määräaikainen 1.1.2021–31.12.2022.

Lisää tietoa: Suomen Lähi-idän instituutista ja Suomen Lähi-idän instituutin säätiöstä.

Tehtävää koskevat kysymykset voi osoittaa instituutin johtaja Raija Mattilalle (etunimi.sukunimi@fime.fi). Hakemus, johon liitetään ansioluettelo, julkaisuluettelo ja tutkimussuunnitelma (tutkimussuunnitelman pituus enintään 5 sivua), pyydetään lähettämään 4.5.2020 mennessä sähköpostitse instituutin johtajalle. Väitöskirjan tekijöiltä vaaditaan lisäksi ohjaajan lausunto työn etenemisestä. Haastattelu siihen kutsutuille järjestetään Skypen välityksellä 7.–8.5.2020.

Suomen Lähi-idän instituutin säätiön hallitus tekee päätöksen tutkijan valinnasta kesäkuun kokouksessaan. 

Hakemuksia koskevasta tiedon käsittelystä voit lukea täältä.