Dima Smaira aloitti FIMEn residenssitutkijana

Dr Dima Smaira on aloittanut työskentelyn Suomen Lähi-idän instituutin kevään 2022 residenssitutkijana. Kolmen kuukauden mittainen residenssi tarjoaa tutkijoille tilaisuuden keskittyä omaan tutkimukseensa osana instituutin työyhteisöä Beirutissa. Tämän lisäksi residenssitutkijat järjestävät oman tutkimuksensa aihepiiriin liittyvän aktiviteetin paikalliselle ja kansainväliselle akateemiselle yleisölle.

Residenssitutkijaohjelma herätti paljon mielenkiintoa Libanonin akateemisessa yhteisössä, ja ohjelmaan saapui suuri määrä korkeatasoisia hakemuksia useilta eri tutkimusaloilta. Olemme kiitollisia kaikille hakijoille tilaisuudesta tutustua heidän tutkimusprojekteihinsa.

Paljon onnea Dima ja lämpimästi tervetuloa instituuttiin!

Dima Smairan kuva.

Dima Smaira työskentelee tuntiopettajana Beirutin amerikkalaisen yliopiston (AUB) politiikan ja julkishallinnon laitoksella sekä itsenäisenä tutkijana. Hän on ollut post doc-tutkijana Durhamin yliopiston maantieteen laitoksella sekä vierailevana tutkijana Lontoon King’s Collegessa. Dima on kiinnostunut tilallisesta ja arkisesta käänteestä kansainvälisten suhteiden sekä rauhan- ja konfliktitutkimuksessa. Hän käyttää tutkimuksessaan sekä perinteisiä laadullisia että osallistavia etnografisia menetelmiä, mukaan lukien digitaalista tarinankerrontaa ja kartoitusta. Hänen tutkimuksensa keskittyy nuorisoon ja kansalaisuuteen syvästi jakautuneissa yhteiskunnissa, sekä arkiseen rauhaan ja turvallisuuteen Libanonissa, erityisesti Beirutin eteläisissä lähiöissä (Dahiyeh). Dima on myös jäsen Khaddit Beirutissa (Beirut Shake-up), reformi- ja toipumishankkeessa, joka käynnistettiin Beirutin sataman räjähdyksen jälkeen vuonna 2020 (https://khadditbeirut.com/).