Beyond Populism -verkkoluento- ja keskustelusarja kurkottaa poliittisen retoriikan taakse

Miltä näyttää tutkitun tiedon tila vuonna 2021 – aikana, jolloin tieteen, median ja politiikan rajat hämärtyvät ja erilaiset vastakkainasettelut kärjistyvät? Millä tavoin tiede ja tutkimus auttavat näkemään populistisen retoriikan taakse, yli ja läpi?

Suomen Lähi-idän instituutti yhteistyössä muiden kulttuuri- ja tiedeinstituuttien kanssa vastaa haasteeseen. Tervetuloa seuraamaan Beyond Populism -verkkoluento- ja keskustelusarjaa!

Beyond Populism pureutuu tutkijan ja instituuttien rooliin tutkimustiedon tuottajina populismin aikakaudella. Yksi tutkimuksen perustehtävä on yhteiskunnallinen vuorovaikutus. Tätä tehtävää tutkijat ja tutkimuksen parissa toimivat instituutiot toteuttavat popularisoimalla eli yleistajuistamalla tutkimustuloksia.

Maaliskuusta joulukuuhun kuukausittain järjestettävät luento- ja keskustelutilaisuudet keräävät tutkijoita ja vaikuttajia pohtimaan, kuinka tutkimuksen ydinajatus säilyy yleistajuistettaessa – kun samaan aikaan, tai tästä johtuen, tutkimustuloksia tulkitaan ja yksinkertaistetaan myös poliittisista tarkoitusperistä käsin.

Beyond Populism koostuu yhdeksästä luennosta tai keskustelusta sekä päätöspaneelista. Avoimet ja maksuttomat verkkoluennot järjestetään Zoomissa. Tilaisuudet ovat suomeksi tai englanniksi. Tilaisuuksien tallenteet tulevat katseltavaksi 14 vuorokauden ajaksi kunkin tilaisuuden jälkeen.

Sarja on osa Tutkitun tiedon teemavuoden 2021 tapahtumia.

Ohjelman ja linkit ilmoittautumiseen löydät täältä.

Sarjan ensimmäinen luento järjestetään keskiviikkona 31.3. klo 16:

Professori Arttu Rajantie
Mitä opin, kun yritin pysäyttää brexitin?
Suomen Britannian ja Irlannin instituutti

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan sekä edistämään suomalaista tieteellistä tutkimusta!

Sarjan järjestävät Suomen Ateenan-instituutti, Suomen Britannian ja Irlannin instituutti, Suomen Japanin instituutti, Suomen Lähi-idän instituutti, Suomen Madridin-instituutti, Suomen Pietarin instituutti, Suomen Rooman-instituutti, Suomen Saksan instituutti, Suomen Unkarin instituutti ja Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit ry.

MITÄ? Suomalaiset kulttuuri- ja tiedeinstituutit käynnistävät yhdeksänosaisen tutkittua tietoa ja populismia käsittelevän Beyond Populism -verkkoluento- ja keskustelusarjan, jossa asiantuntijoina kuullaan tieteen ja kulttuurin saralla työskenteleviä merkittäviä tutkijoita ja vaikuttajia Suomesta ja ulkomailta.

MISSÄ? Luennot välitetään verkossa suorina lähetyksinä, luennot ovat nähtävillä kaksi viikkoa luennon jälkeen Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit ry:n Youtube-kanavalla.

MILLOIN? Sarjan luennot ja keskustelutilaisuudet järjestetään kuukausittain maaliskuusta joulukuuhun heinäkuuta lukuun ottamatta.

Kuva: Jan Gregor Putensen

Julkaistu 5.3.2021.