Arkipäivän rauhaa konfliktien keskellä -pyöreän pöydän keskustelun raportti

Suomen Beirutin-suurlähetystö ja FIME järjestivät yhdessä pyöreän pöydän keskustelun otsikolla ”Everyday Peace in conflict-affected societies in Lebanon, Syria and Georgia: Insights for research and practice”.

Noin kaksikymmentä alan tutkijaa ja ammattilaista kokoontui 11. toukokuuta Beirutissa keskustelemaan arkipäivän rauhan teorioista ja käytänteistä, sekä pohtimaan eri yhteisöjen ”tavallisten ihmisten” roolia ja heidän näkemyksiään aihepiiristä.

Tutkijat Dima Smaira (American University of Beirut, FIMEn residenssitutkija 2022), Vadim Romashov (Tampereen Rauhan-ja konfliktintutkimuskeskus) ja Armenak Tokmajyan (Carnegie Middle East Center) esittelivät tutkimustuloksiaan rauhanvälityksestä, turvallisuudesta ja arkipäivän rauhasta ruohonjuuritasolla. Tuloksiensa perusteella panelistit kritisoivat ylhäältä alaspäin suuntaavia lähestymistapoja rauhaan ja konfliktinratkaisuun.

FIME on laatinut pyöreän pöydän keskustelusta raportin, joka on vapaasti luettavissa ja ladattavissa alla olevan linkin kautta.