Ääniä sodasta -kirjan julkistamistilaisuus verkossa 9.6.

9.6.2020 - 9.6.2020


Tapahtuman kuvaus

Suomen Lähi-idän instituutti sekä Gaudeamus -kustantamo toivottavat sinut tervetulleeksi Saana-Maria Jokisen teoksen Ääniä sodasta julkistamistilaisuuteen verkossa. Tilaisuus pidetään Zoomin välityksellä tiistaina 9.6. klo 15-16.

Syyrian sotaa ja kärsimystä on seurattu Suomestakin käsin aktiivisesti median välityksellä, mutta syvällistä tietoa aiheesta löytyy suomeksi vähän. Ääniä sodasta vastaa osaltaan tähän puutteeseen. Teos kertoo Syyrian sisällissodasta ja sen taustoista tuoden esille syyrialaisten ääniä ja näkemyksiä, jotka usein länsimaisissa tiedotusvälineissä ja asiantuntijalausunnoissa jäävät vähemmälle huomiolle. Teoksessa kerrotaan syyrialaisten elämästä kohta viisi vuosikymmentä maata hallinneen al-Assadien suvun vallan alla sekä vuodesta 2011 jatkuneen sodan keskellä. Ääniä sodasta kertoo, kuinka taisteluiden alle jääneet ovat kokeneet elämänsä kauheuksien keskellä. Samalla se haastaa harhaluulon siitä, että alueen konfliktit johtuisivat ensisijaisesti uskonnollisista erimielisyyksistä.

Saana-Maria Jokinen on työskennellyt vuosia Lähi-itään erikoistuneena vapaana toimittajana, ja hän on raportoinut Syyrian sodasta ja sen vaikutuksesta mm. Turkista ja Libanonista käsin. Jokinen asui Syyriassa vuosina 2008-2010, ja hän on valmistunut
maisteriksi London School of Economics:sta oppiaineenaan ihmisoikeudet.

Ilmoittaudu tapahtumaan täällä 8.6. klo 16 mennessä. Tapahtumaan osallistuvat saavat alennuskoodin, jolla voivat ostaa kirjan edullisempaan hintaan Gaudeamukselta.


Tilaisuuden ohjelma:

Puheenvuorot (klo 15-15:30)

– Avaussanat, tutkija Anu Leinonen

– Kirjailijan ja kirjan esittely, professori Hannu Juusola

– Kirjailijan puheenvuoro, toimittaja Saana-Maria Jokinen

– Kommentoijan puheenvuoro, toimittaja Bruno Jäntti

Vapaata keskustelua (klo 15:30-16)


Takaisin tapahtumiin