Institutets praktikant för våren började sitt arbete i Beirut

FIMEs praktikant för våren 2024 Jasmin Paananen började sitt arbete i Beirut i mitten av januari. 

Jasmin är magisterstuderande i Mellanösternstudier på Helsingfors universitet. I sina studier har hon fokuserat särskilt på områdena Libanon, Palestina och Israel och lärt sig om deras samhällen, kulturer och politik. Vid sidan av Mellanösternstudier har Jasmin studerat global politik och kommunikation. I den masteruppsats som hon för närvarande arbetar med fokuserar hon på palestiniernas situation i Libanon.

– Jag är oerhört glad över denna möjlighet att få arbeta som FIMEs praktikant i Beirut under våren. Min plan är att inte bara lära mig mer om det arbete som institutet gör utan också om Libanon. Dessutom kommer jag att arbeta på min magisteruppsats och fortsätta de studier i arabiska som jag redan har börjat i Helsingfors.

Jasmin har tidigare arbetat som kommunikationsspecialist vid Rauhankasvatusinstituutti och som utbildningssamordnare vid Sadankomitea i Finland.

– Jag ser fram emot att använda mina kommunikations- och evenemangsplaneringsfärdigheter i samband med Mellanösternstudier och lära mig mer genom att göra det. Dessa fem månader vid institutet kommer utan tvekan att bli en oförglömlig upplevelse.