Höstens praktikanter tackar

Tiden har gått med fart i Beiruts mångfaldiga landskap. Efter några veckors anpassning började vardagen och arbetsuppgifterna rulla smidigt, och vi fick snabbt bekantskaper genom kulturens gästvänlighet. 

Under hösten var det för första gången två praktikanter på FIME:s kontor och det fanns gott om arbete för oss båda. Mestadels gick arbetstiden åt till kommunikationsuppgifter. I början av hösten organiserade vi evenemang och afterwork, medan vi även senare var involverade i att arrangera Badaro Talks föreläsningar och en bokpublicerings diskussion i samarbete med det tyska Orientinstitutet. I oktober ändrades arbetsuppgifterna något på grund av kriget i grannlandet och evenemangen sattes på paus. Sedan oktober har man i funderat över framtiden och vad som kommer att ske till näst. Vardagen har dock fortskridit som vanligt och vinterregnet har nått Libanon. Därför kan man säga att vardagen i Beirut har varit fylld med överraskningar och att man har ständigt fått anpassa sig. 

I november deltog vårt kontor i Beiruts maraton och i december arrangerade vi en studerande kurs i Kairo, genom vilken deltagarna fick bekantgöra sig djupare i Kairos stadsstruktur och utveckling. 

Praktikperioden har inte endast spenderats på FIME:s kontor i Badaro, utan på helgerna har det varit naturligt att ta sig utanför Beirut för att njuta av landets vandringsleder med en lokal guide. Vi har bland annat på det sättet lärt känna främst Libanons norra delar. I fem månader har vi även studerat libanesisk arabiska. Även om språkstudier tar tid, energi och kan vara frustrerande är det givande att märka efter några månader att man kan kommunicera om vardagliga saker. Det är fantastiskt att se hur lokalbefolkningen lyser upp på ett annat sätt när man kan tala några meningar på deras eget språk. 

Tack vare praktiken har vi utökat vår kunskap om Mellanösterns kontext och fått fler perspektiv på regionen. Nu i januari har en ny praktikant börjat sitt arbete på FIME:s kontor, som kommer att introducera sig senare och fortsätta praktikantens verksamhet. För oss höstens praktikanter fortsätter nya möjligheter och äventyret. 

Sara och Sofia tackar och avslutar sitt arbete!

I fotot ser man en solenedgåg bakom ett hav. Himlen är röd och havet lugnt.