Webinaari ti 22.9. klo.15-16.00, Zoom
Viime vuosina Turkin ulkopolitiikka on muuttunut yhä aggressiivisemmaksi ja retoriikka hyökkäävämmäksi. Turkki on mukana alueellisissa konflikteissa Syyriassa ja Libyassa, se hyökkäilee rajan yli Irakin Kurdistaniin ja on elo-syyskuussa käynyt sodan partaalla kiistassa merialueiden hallinnasta Kreikan kanssa. Turkilla on ongelmalliset välit Yhdysvaltoihin ja NATOon, EU:hun ja Ranskaan, Israeliin ja Egyptiin. Lisäksi presidentti Erdoğan moittii ahkerasti eri maita julkisissa puheissaan. Pureudumme webinaarissa tarkemmin Turkin ulkopolitiikan nykytilaan ja sen syihin.
Puhujat:
Toni Alaranta on Helsingin yliopistosta väitellyt valtiotieteen tohtori. Alaranta työskentelee vanhempana tutkijana Ulkopoliittisessa instituutissa (UPI). Hän on erikoistunut Turkin politiikkaan ja historiaan.
Halil Gürhanli on vastaväitellyt tutkija Helsingin yliopistosta. Hänen väitöstutkimuksensa Beyond Populism: From Scholarship to Politics in “New” Turkey käsittelee islamistista populismia Turkissa, erityisesti populismin hegemoniaa ja äärimmäistä poliittista polarisaatiota. Gürhanli toimii myös opettajana Helsingin yliopistossa. Alustus englanniksi.
Anu Leinonen on FIMEn post doc -tutkija, joka on kiinnostunut kielioikeuksista, vähemmistökielistä sekä julkisesta keskustelusta ja mediasta Turkissa.
Moderaattori: Suurlähettiläs Maria Serenius, Suomen Ankaran SL 2004-2008, FIMEn hallituksen jäsen.
Ilmoittautumiset 21.9. kello 12 mennessä: institute@fime.fi
Tilaisuus järjestetään Zoomissa. Ilmoittautuneille lähetetään linkki tapahtumaan. Tilaisuus on pääosin suomeksi / The main language of the event is Finnish.
Tilaisuuden järjestävät:
Suomen Lähi-idän instituutti (FIME) / Finnish Institute in the Middle East http://www.fime.fi/
Ulkopoliittinen instituutti (UPI) / Finnish Institute of International Affairs (FIIA) https://www.fiia.fi/