Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua http://www.fime.fi/ sekä FIMEn Twitter-tiliä,  Facebook-sivuaInstagram-tiliä ja Youtube-kanavaa

Seloste on päivitetty 13.4.2022. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. 

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse WAVE-työkalun avulla. 

Digipalvelun saavutettavuuden tila 

Täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain. 

Ei-saavutettava sisältö 

Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen. 

1. Ei kuulu lainsäädännön piiriin 

– toimisto-ohjelmien tiedostoja (esim. doc, pdf, odt), jotka on julkaistu ennen 23.9.2018 

Julkaistut instituutin vuosikertomukset ovat näköisversioita painetusta vuosikertomuksesta. Nämä vuosikertomukset eivät ole saavutettavia. 23.9.2018 jälkeen julkaistuista vuosikertomuksista on saatavilla saavutettava tekstiversio. Tätä aiemmin julkaistuja vuosikertomuksia saavutettavuusasetus ei koske. 
 
Myös pdf-muodossa julkaistut Lukemista Levantista -artikkelit on julkaistu ennen saavutettavuusasetuksen voimaantuloa. 

– video- tai äänitallenteita, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020 

FIMEn Youtube-kanavalla on ennen 23.9.2020 julkaistuja videotiedostoja, jotka eivät täytä saavutettavuusvaatimuksia.  

FIMEn Facebook-sivuille ennen 23.9.2019 ladattuihin kuviin ei ole lisätty vaihtoehtoisia tekstejä. Facebook-sivun julkaisut ovat tiukasti aikaan sidottuja, eikä vanhoissa kuvissa ole nykyhetken toimintaan osallistumisen kannalta tärkeää sisältöä.  

FIMEn Instagramissa julkaisemissa kuvissa on vaihtoehtoiset teksti 23.9.2019 alkaen. Tätä vanhemmassa sisällössä ei ole vaihtoehtoisia tekstejä. 

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Kerro puutteista meille ja teemme parhaamme asian korjaamiseksi. Yhteyshenkilö: instituutin johtaja Susanne Dahlgren, sähköpostiosoite susanne.dahlgren@fime.

Valvontaviranomainen 

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään. 

Valvontaviranomaisen yhteystiedot 

Etelä-Suomen aluehallintovirasto 
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö 
www.saavutettavuusvaatimukset.fi 
saavutettavuus(at)avi.fi 
puhelinnumero vaihde 0295 016 000